Aplicarea Ventuzelor Suceava

Aplicarea Ventuzelor

Primele ventuze au fost cele din corn de animal. Apoi s-au folosit cele din tulpina de bambus, ceramica, alama. In ziua de azi, se folosesc mai ales cele din sticla, dar si din plastic. Ventuzele folosite initial la noi erau din sticla groasa, ca niste pahare de iaurt, cu marginea rotunda si neteda, pentru a nu patrunde in piele. Se incalzea aerul din ventuza cu o flacara si se aplica pe pielea corpului, de cele mai multe ori pe spate, in special in zona plaminilor. In cazul ventuzelor din plastic, vidul este produs de o mica pompa actionata manual sau electric.

Cum functioneaza ventuzele?

Vidul creat in ventuza produce o usoara suctiune a pielii care este „aspirata” astfel in ventuza. Rezultatul este ca se produce o miscare a sangelui in zona respectiva, se elibereaza toxine, se face stimularea punctelor de acupunctura alese conform afectiunii, cresterea circulatiei sangelui si a limfei, relaxarea muschilor „blocati”, reducerea inflamatiei si mobilizarea agentilor proprii de vindecare ai organismului in zona respectiva.

Rezistenta zonei si a intregului corp uman creste, la fel ca si imunitatea. Din acest motiv, ventuza aplicata la momentul potrivit poate fi mai eficienta decit tratamentul cu antibiotice, si chiar poate inlocui tratamentul obisnuit.

Ventuzele lasa pe piele urme usor de recunoscut in locurile unde au fost puse, usoare echimoze. Desi arata alarmant si sunt cu atat mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai puternica, ele nu sunt dureroase si dispar in 3-7 zile.

Boli tratate cu ventuze

Pentru multe dintre afectiuni aplicarea ventuzelor este de neinlocuit. Dintre acestea, cele mai importante sunt dureri le intercostale, spondiloze cervicale si lombare, contracturi musculare. De asemenea pot fi utilizate in afectiuni respiratorii: precum raceli banale, stari gripale, tuse, bronsita, astm sau probleme digestive ca dureri de stomac, stari de voma, diaree, constipatie.

Recuperarea dupa atac cerebral (paraliziile in primele sase luni dupa atac pot beneficia de benefiicle ventuzelor. Mai pot fi folosite si in nevralgie de trigemen, torticolis, probleme menstruale, anemie, probleme sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene.

Pentru ca terapia cu ventuze stimuleaza circulatia sangvina locala, poate fi folosita cu succes si in eliminarea celulelor adipoase si la netezirea tesutului adipos de sub piele. Efectul este de cateva ori mai puternic in comparatie cu un masaj obisnuit, anticelulitic.

Riscurile terapiei cu ventuze

Terapia cu ventuze este interzisa: gravi­delor, persoanelor cu boli ­dermatologi­ce, cu ­fragilitate vascula­ra sau cu ­tulburari de coagulare, in stari fe­brile, frisoane, ­bolnavilor psihic sau hipertensivilor.

Sună AcumTrimite Mesaj
Vezi Prețuri și Oferte